IT Corporate 2 - шаблон joomla Авто

2015. március 27-29. között rendezték meg 34. alkalommal az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt, közel 2500 közreműködővel. Helyszín a Papp László Budapest Sportaréna, ahol a küzdőtéren zajlottak az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti kirakodóvásár, valamint az esti gálaműsorok. Az élő népművészet összművészeti fesztiválja a Táncház Egyesület rendezésében, széles körű szakmai összefogással valósult meg. 

Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár  az egyik legjelentősebb hazai folklórfesztivál - a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzetiségek képviseletében. 

A szombat esti Gála műsorán fellépett a Nyunyic Egyesület magja is, melyre nagyon büszkék vagyunk! 

Kultúra

 

A kultúra kifejezés általános értelemben egy embercsoport szokásainak és hagyományainak összességét értjük... és nekünk jól is van így!

Sport

 

A sport kifejezés a francia „desporter” (mulatságoknak élő) szóból származik. A 15. században már „szórakozás, időtöltés”  értelemben  fordul elő, főleg a szabadban végzett szabadidős tevékenységekre.... nos ezzel is mind egyetértünk és űzzük is!

Szabadidő

 

A szabadidő testi-lelki feltöltődést eredményező felhasználását rekreációnak nevezzük. A szabadidő eltöltése lehet aktív és passzív.... na mi nem vagyunk passzívak! :)